Τραγικές ελλείψεις στα Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης

Τραγικές ελλείψεις στα Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 4585/06.10.2010

Προς Υπουργό:

- Προστασίας του Πολίτη

Σημαντικές ελλείψεις παρουσιάζουν τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε εξοπλισμό. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αποδυναμωμένα τμήματα είναι εμφανή, με αποτέλεσμα η Άμεση Δράση μετά βίας να διαθέτει τρία ή τέσσερα περιπολικά σε κάθε βάρδια, ενώ ακόμη και ο αριθμός των αστυνομικών στις διμοιρίες έχει μειωθεί αισθητά, με συνέπεια να παραβιάζονται ακόμη και οι κανονισμοί. Το προσωπικό δεν επαρκεί και η κατάσταση στα περισσότερα τμήματα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Πέραν, των προβλημάτων και των ελλείψεων σε προσωπικό, σημαντικές ελλείψεις παρατηρούνται ακόμη και στην προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων. Τα περισσότερα από αυτά τα προμηθεύτηκε η υπηρεσία τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν. Ακόμη και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν τις ειδικές στολές μοτοσικλετιστών για να πραγματοποιήσουν τις περιπολίες τους. Με όλη αυτή την κατάσταση το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κλονίζεται, βλέποντας τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι είναι ταγμένοι για να τους προφυλάσσουν.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που παρουσιάζουν τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου